8 de març: vaga feminista i actes reivindicatius

8 març 2018A la vista de les diverses convocatòries sindicals de vaga general i d’aturades parcials per demà dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per reivindicar l’equiparació salarial de les dones treballadores, l’Ajuntament de Teià ha decretat serveis mínims per garantir el funcionament de les oficines municipals i dels serveis de consergeria de l’escola i de l’àrea de Manteniment. Tanmateix, aquesta regulació no afecta la resta de serveis i equipaments públics, per la qual cosa la seva obertura i funcionament restarà condicionada al seguiment de la vaga o de les aturades que faci el col·lectiu de funcionaris i laborals.

Lectura de manifest
A les 12h hi ha prevista una concentració davant de l’Ajuntament en què es llegirà una moció que se sotmetrà a votació en el proper ple municipal. El text fa palès que “la bretxa salarial entre homes i dones se situa en un 26,6% a Catalunya” i denuncia que “les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa”. El manifest també aposta per desplegar "de forma decidida polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar per garantir que les dones tinguin dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions que els homes” i reivindica el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i el dret a una maternitat lliure i segura, especialment en el cas de les dones joves de 16 i 17 anys.

Per tot plegat, l’Ajuntament es compromet a “continuar treballant per la prevenció de qualsevol tipus de discriminació i d’assetjament sexual en l’àmbit laboral i els espais d’oci”, així com a integrar la perspectiva de gènere “com a eix important de les actuacions i les polítiques fetes des del govern municipal”.

Actes commemoratius
Per commemorar el 8 de març, a l'hora de dinar tindrà lloc una calçotada per a dones a la piscina municipal, i a les 19h s’oferirà una sessió de contes per a adults a la Biblioteca de can Llaurador a càrrec d’Elisabeth Ulibarri.
Tornar al principi

CERCAR

recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact