Notes de Premsa - Biblioteca de can Llaurador

Notes de Premsa - Biblioteca de can Llaurador

JOCS DE LA PAU- DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU – DENIP

El dia 31 de gener es va celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau a la Biblioteca. Com cada any hi participaren tots els centres educatius del nostre poble. Els més petits, l’Escola Bressol Els Galamons i la Bambi, van fer murals amb fotografies i pintures de les activitats dutes a terme als centres respectius. Aquests murals estaran penjats a la sala polivalent de la Biblioteca on es podran visitar durant tot el mes de febrer.

La regidora d’Ensenyament, Montserrat Riera, va presentar l’acte i a continuació la Gisa Mohr de l’Associació Unesco va llegir poesies sobre la Pau. Seguidament l’Aurora Perea, directora de l’escola el Cim, va donar pas als nens i nenes, els quals van explicar els jocs sobre la pau que havien preparat. I finalment l’Àngela Sànchez, directora del l’Institut Turó d’en Baldiri, va presentar una colla d’alumnes de secundàriaDSCF6631 nota de premsaDSCF6632nota de premsaDSCF6633nota de premsaDSCF6636nota de premsa que van cloure l’acte tocant l’Himne de l’alegria amb flautes dolces.
Llegir més ...

SETMANA DE LA CIÈNCIA 2017

La Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, enguany ha arribat a la 22a edició. La Biblioteca de Teià com cada any hi ha participat amb un munt d’activitats de divulgació científica per a totes les edats.

Durant tot el mes la sala polivalent ha acollit l’exposició “Amb A d’Astrònoma”dedicada a astrònomes de diferents segles i països. A l’espai, de Robòtica, organitzat per Make and learn, tant infants com adults han pogut iniciar-se o gaudir d’aquesta tècnica. Per als menuts s’han dut a terme dos tallers, un de ciencia i música i un altre de ciència i art. Els joves de l’Institut han participat en una xerrada sobre el mètode científic, a càrrec del professor Xavier Luri del departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona. I pels amants de la natura, com cada any, ha vingut en Toni Mari, membre del Parc de la Serralada Litoral, que aquesta vegada ha informat sobre recursos, tant a la xarxa com en paper,SET CIENCIA expoIMG 20171115 nota de premsaset ciencia DSCF6495nota premsaset ciencia DSCF6412nota premsaset cienciaIMG 20171116 nota premsaset cienciaDSCF6514 nota premsaset cienciaDSCF6506nota premsa per conèixer els fongs, la botànica i la fauna del Parc.

Cada any hi ha un augment en la participació, enguany hi ha hagut una assistència de més d’un centenar de persones.

Fins l’any vinent i endavant amb la Ciència.
Llegir més ...

8è ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA

Durant el mes de juny hem celebrat els 8 anys de la Biblioteca amb una pila d’activitats.

Per als infants vingueren els rondallaires d’Alquimia musical amb l’espectacle de titelles La casa de la mosca fosca. Una proposta divertida i amb molt de ritme que connectà amb tot el públic familiar. En Marc Panal del Casal de joves juntament amb un corresponsal també col·laborà en aquesta celebració explicant el conte de Rumpelstilskin, entre d’altres. I finalment, els nens i nenes gaudiren amb la narració, que explicà la seva autora, Montse Vives, guanyadora del 3r premi del I Concurs de relats infantils i juvenils de Catalanets a Berlín. El taller que dugué a terme a continuació fou aplaudit pels 11 participants.

Els adults gaudiren de la trobada amb dos escriptors. D’una banda, la Sílvia Busquets que ens donà una visió més propera de la darrera novel·la, i de l’altra, en David Grau Abadal que ens presentà la seva novel·la històrica, El defensor de les Bruixes.

I l’activitat estrella de la celebració va ser l’anada al Gran Teatre del Liceu. Trenta-vuit persones pogueren fruir del debut del baríton Carlos Alvarez en el paper de Don Giovanni a l’òpera de Mozart.

anivDSC 0072 nota de premsaanivDSCF5970nota de premsaanivDSCF6066nota de premsaPer molts anys, Biblioteca!anivDSCF5881nota de premsaanivDSCF5960nota de premsaanivDSCF5998nota de premsaanivDSCF6066nota de premsaanivDSCF5970nota de premsaanivDSC 0072 nota de premsa

Llegir més ...

PROJECTE BIBLIOTEQUES AMB DO. MARÇ: DO ALELLA

S’ha acabat el mes de març i també la cinquena edició del programa Biblioteques amb DO que organitza la Generalitat de Catalunya. La Biblioteca de can Llaurador i 10 biblioteques més han dedicat la programació a les vinyes i els vins de la Denominació d’Origen Alella. La nostra biblioteca ha dut a terme 5 activitats per a tots els públics en què hi han participat 176 persones.

Volem ressaltar la peça teatral que l’Elisenda Guiu va crear especialment per aquest esdeveniment MAI NO CONVIDIS UN SOMMELIER A PRENDRE UNA COCA-COLA, interpretada per Lara Díez i Marta Codina. Aquesta representació va omplir la sala polivalent amb 70 assistents. També, la visita guiada al Celler Serra Sant Mateu va tenir tant d’èxit que l’any vinent la volem repetir perquè tothom pugui gaudir de les portes obertes de Casa Pol.

Per als infants, 3 activitats diferents: una, organitzada pel Celler de Can Roca i Suara Cooperativa va entusiasmar als petits participants perquè, tot jugant, van fer creacions amb els materials naturals més diversos. La caputxeta vermella amb una ampolleta de vi bo al cistell interpretada per una petita voluntària de 4 anys va transportar els assistents al conte dels germans Grimm i, a continuació, 16 nens i nenes van endur-se a casa ampolles de vi amb etiquetes de la seva pròpia collita.

A més a més, durant tot aquest mes el Celler Serra Sant Mateu i el consell Regulador de la DO Alella han presidit l’aparador de la biblioteca.

Des de la Biblioteca estem molt satisfets del resultat obtingut en aquesta primera participació en el projecte de Biblioteques amb DO i desitgem poder millorar-la l’any vinent.

IMG 2125 nota de premsaIMG 2139nota de premsaDSC 0354nota de premsaDSCF5286nota de premsacaputxeta nota de premsaDSCF5428nota de premsaFotos MAI NO CONVIDIS UN SOMMELIER A PRENDRE UNA COCA-COLA de Janine Garrell

Llegir més ...

CELEBRACIÓ DEL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

El dimecres 25 de gener de 2017 la Biblioteca de can Llaurador va acollir una sessió matinal de contes i activitats relacionades amb la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Com cada any, la jornada aplega la comunitat educativa de tots els centres escolars de la població i posa de manifest la feina conjunta que realitzen en aquest àmbit.

Per primera vegada, l’Associació UNESCO del Masnou es va sumar a la celebració amb una reflexió sobre els valors de la cultura de la pau, els drets humans i la interculturalitat.

Per cloure l’activitat tots els participants que van voler van expressar els seus anhels de pau i felicitat en fulles de plataner i els van penjar en un arbre dels desitjos que restarà durant tot l’any a la biblioteca perquè tothom hi pugui participar.DSCF5027nota de premsaDSCF5068nota de premsaDSCF5076nota de premsaDSCF5094nota de premsaDSCF5113nota de premsa20170126 172800nota de premsa
Llegir més ...

SETMANA DE LA CIÈNCIA A LA BIBLIOTECA Novembre 2016

Per la 21a Setmana de la Ciència la Biblioteca de Can Llaurador va organitzar activitats destinades a tots els públics amb una participació d’una vuitantena de persones. Per als més menuts s’organitzà un taller infantil sobre la llum a càrrec del Laboratori d’Aprenentatge científic que també hi van participar els pares i mares. Els joves van aprendre què és la nanotecnologia amb la Júlia Lorenzo Rivera de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina. Per als adults la Natàlia Colina Sánchez de la Fundació La Marató de TV3 va aclarir dubtes sobre l’Ictus i les lesions medul•lars, en la 25 edició de la Marató de TV3. També es feu una xerrada sobre els invertebrats i els líquens del Parc Serralada Litoral a càrrec d’en Toni Marí, responsable del Centre de Documentació del Parc i l’Enric Alonso, membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de la Natura. El proper novembre hi tornarem. Endavant amb la Ciència!DSCF4626 taller llum NOTA DE PREMSADSCF4643 nanotecnologia NOTA DE PREMSA20161118 invertebrats NOTA DE PREMSADSCF4617la marató tv3 NOTA DE PREMSA
Llegir més ...

LECTURA DE LES OBRES INFANTILS DE LA MOSTRA LITERÀRIA DE TEIÀ

Al setembre hem volgut donar relleu a les obres infantils guanyadores de la Mostra literària de Teià. S’han encarregat de l’acte la Cè Casabella i la Marlen Niubó que han desplegat les seves habilitats per dinamitzar-lo.El públic ha interactuat tant en les poesies com en els contes, posant-se les ulleres (poesia de Les ulleres), reciclant el plàstic (poesia del plàstic), jugant amb el cargol (conte del cargol veloç)...

DSCF4361ulleres nota de premsaDSCF4363 ulleres nota de premsaDSCF4384plastic nota de premsaDSCF4404dormir nota de premsaAplaudim als guanyadors i guanyadores i també a la Cè i la Marlen per fer-nos gaudir de les seves obres.

Llegir més ...

ESTIU DAHL A LA BIBLIOTECA

A l’estiu hem volgut que les històries de Roald Dahl fossin les protagonistes, aprofitant la celebració del centenari del naixement d’aquest escriptor gal•lès.

Hem recordat La meravellosa medicina d’en Jordi en el taller Fes la teva meravellosa medecina. També, els contes d’El gran amic gegant i James i el préssec gegant en els Tallers de xarrup de préssec i Litinèsia i decoració de canyetes. I també hem tingut present la família dels Culdolla amb una taula parada al vestíbul de la biblioteca amb un menú fangstigós com els espaguetis cucosos o l’empanada d’ocell.

Volem agrair la col•llaboració del Mercat Municipal de Teià (Fruites Lina Ruano i Fruites Irene Ribas) i de Queviures Can Marcual en l’elaboració del taller de receptes.

DSCF4250nota de premsa taller medecinaDSCF4261nota de premsa taller medecinaDSCF4309nota de premsa taller canyetesDSCF4329nota de premsa taller receptesDSCF4332nota de premsa taller canyetes i receptesDSCF4211 nota de premsaDes d’aquí felicitem el Mercat Municipal en el seu centenari.

Llegir més ...

REVETLLA DE SANT JORDI 2016

Fa 4 anys que la Biblioteca de Can Llaurador celebra la Revetlla de Sant Jordi adherint-se a la proposta de les Biblioteques de la Generalitat.

Aquest any es va crear un conte gegant de Sant Jordi, activitat organitzada per segon any consecutiu per OMNIUM Teià, Alella, Masnou amb la participació de nens i nenes de totes les edats. Hi va haver la presentació de la Guia de Recursos de les Biblioteques Municipals del Maresme: 25 LITERARutes pel Maresme en què Teià hi presentà la Ruta Literària Retrum a càrrec d’Ivana Ares.

I l’activitat estrella, amb una gran assistència, fou la Verbena Quijotesca amb la qual es commemorà el IV Centenari de la mort de Cervantes a càrrec del joglar Emiliano Valdeolivas i del poeta Guillem Vallejo.

Recordeu que l’any que ve hi tornarem!DSCF3858nota de premsaDSCF3831nota de premsaDSCF3867nota de premsaDSCF3893 nota de premsa
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS
baner subs novetats

CERCAR

retrum
estelsole

Cerca a la biblioteca

biblioteca pregunta
facebook twitter biblioteca can Llaurador

Visites a la Biblioteca

Avui: 7

Ahir: 13

Setmana: 39

Mes: 176

Totes 16650